Pyöräilemään!

Home/Ajankohtaista/Pyöräilemään!

Pyöräilyn harjoittelu kannattaa aloittaa kevätauringon sulattaessa lumet maasta.

Potkupyöräily kehittää kehonhallintaa ja valmistelee lasta polkupyöräilyä varten. Lapsi oppii ylläpitämään tasapainon, ohjaamaan pyörää kääntämällä ohjaustankoa sekä kallistamalla kehoaan painonsiirroilla. Apupyörillä pyöräilevä lapsi saattaa joutua opettelemaan pois tavastaan nojata apupyöriin opetellessaan pyöräilemään. Pyöräilyn harjoittelu jatkuu erilaisissa maastoissa kuten hiekka-, asfalttiteillä, ylä- ja alamäissä. Pyörällä liikkuessaan lapsen tulee keskittyä omaan tekemiseensä sekä havainnoida samalla, mitä ympärillä tapahtuu.

Keväällä ennen pyörän käyttöönottoa tulee tarkistaa pyörän koko suhteessa pyöräilijään. Huomioithan, että potkupyöräilijällä koko jalkapohjan tulee ylettyä maahan. Polkupyöräilijällä pitää yltää molemmat päkiät maahan satulassa istuessaan. Jos ohjaustanko kolahtaa lapsen polviin, pyörä on lapselle liian pieni. Kevyttä pyörää lapsen on helpompi hallita ja käsitellä. Muista pyöräilykypärän käyttö.

Pyöräily on vaativa taito, jonka oppii vain sitkeällä harjoittelulla.

Pyörällä ajon opettelun voit aloittaa pienin askelin. Käy katsomassa PYÖRÄILYN ABC.