Seniorin kodin turvallisuus

Home/Ajankohtaista/Seniorin kodin turvallisuus

Ikääntymisen myötä muistitoiminnot ja motoriset taidot kuten tasapaino ja lihasvoima sekä aistitoiminnat kuten näkö, kuulo heikkenevät. Nämä usein vaikeuttavat itsenäistä ja turvallista asumista ja riski onnettomuuksille kasvaa.

Turvallisessa asumisessa koti ja sen lähiympäristö ovat esteettömiä, jolloin niissä on mahdollista asua, elää ja liikkua toimintakyvyn heikentyessäkin.
Seniorin kodin turvallisuuden arvioinnissa, voit käyttää apuna Kodin turvallisuuden ABC-listaa.

Toimintaterapeuteilla on koulutus ja ammattitaito arvioida ja analysoida päivittäisiä toimia ja ympäristöä huomioiden seniorille merkitykselliset asiat, hänen elämän historia ja toimintaedellytykset. Toimintaterapeutti on toimintakyvyn ja ympäristön asiantuntija, jonka kanssa voit yhdessä pohtia ratkaisuja kodin turvallisuuteen liittyen.

Ajanvarauksemme – Ota yhteyttä >